söndag 15 mars 2009

Mys


Igår kväll hade jag mys med en kär liten vän. Vi handlade tillsammans. Hon skulle få bestämma. Det blev kycklingfiléer, klyftpotatis, chips, fryst frukt, glass (Ben&Jerry), marabou frukt och mandel. Jag plussade med lakritsstänger och sallad. Sedan fixade vi maten tillsammans. Jag skalade och skar och stekte och hon skötte kryddningen av klyftpotatis, gjorde currysås, skar till grönsalladen och ställde fram chips.
Hon, som annars har en benägenhet att äta på ständigt förnyade rekordtider, tog god tid på sig - typ en halvtimme! Klockan åtta slog vi oss ner vid tv:n för schlagerfestivalen, med frukt, läsk, kaffe, glass, choklad och mer chips, ihopträngda i soffan. Under ivrigt mumsande - något avhållsammare för min del, ska sägas - följde vi med spänning omröstningens förlopp och var rörande eniga om att fel låt vann.
Därefter kollade vi på Yes man där Jim Carrey spelar huvudrollen som Carl Allen, en man vars liv har fastnat - nyckelordet är "nej" - ända till den dag han anmäler sig till en självhjälpskurs baserad på en enda överenskommelse: man måste säga "ja" till allting... och till vad som helst. Carl antar utmaningen, under viss tvekan.
Att frigöra kraften bakom "JA" börjar förvandla Carls liv på fantastiska och oväntade sätt, på jobbet blir han befordrad och dörren till en ny romans öppnas. Hans nya vilja att omfamna varje tillfälle visar sig dock bli lite för mycket. En klart rolig film som avslutning på en kväll full av mys.
Mums för en tonårsmamma!

Inga kommentarer: