fredag 27 februari 2009

Bruno K


Jippi! Har just lyckats - gnm tålmodighet och list - att boka tre biljetter till föreställningen den 17:e på Södra teatern, varav två platser bredvid varandra. Man undrar förstås varför det då är helt omöjligt att boka två platser. Samtidigt. Nåja. Nu har jag i alla fall en biljett över... Om någon känner sig hågad så hör av er. Biljetterna ska hämtas ut på måndag.

”All rovdrift och våldtäkt av vår jord är en direkt spegling av den pågående skövlingen av människans inre mark. Den destruktiva bristen på mening och dom själens kalhyggen du inte kan se eller ta på är det mest skrämmande.

Lika skrämmande som att leva i ett samhälle där medlidande ersatts av skadeglädje och där dom viktiga rösterna och tankarna kvävs och ersätts av utarmning och fördumning, ersätts av ett förnedringsspel i händerna på media.

Min poesi går ingens ärenden.

Samtidigt är den en serie ljussättningar av vår tid. I grunden handlar det om att varje människa är större än sin situation och att vår framtid beror på vår förmåga att kunna känna sorg över det som gått förlorat.

Livet och samhällsutvecklingen kan ta ifrån dej allt, råna dej på allt - men ingen kan ta dina minnen ifrån dej, ingen kan råna dej på din sorg.”

Bruno K. Öijer om sitt pågående arbete

1 kommentar:

Anonym sa...

kul att du fick tag på biljett.

nej, sant. "ingen kan råna dig på din sorg". inte lycka heller, för den delen. och ja. "varje människa är större än sin situation".

jag tror att det blir ett häftigt brunoframträdande. ser fram emot hans uppsalabesök i slutet av mars.