måndag 11 maj 2009

Bloggare?


Måndag - och ingen undervisning på schemat. Jag ska i lugn och ro läsa texterna inför den Terapeutiska grundkursens avslutning i morgon, ägna mig åt handledningar på Att skriva, distans sista kursvecka... samt... ja, vet faktiskt inte. Det känns helt udda med tid, oplanerad tid, men okej!
Imorgon förmiddag har jag möte på Flygares teaterskola, dagen därpå planeringsmöte för Skrivarlinjen, år 2, plus år 1. Grovschemaläggning. Schemaläggning av intervjuerna. Utvärdering.
Funderar på vilka giganter som skulle ha bloggat, om det varit möjligt. Strindberg? Ja, alldeles säkert. En hel del ilskna tongångar, kan man förmoda. Dostojevskij? Kanske. Eventuellt om sin usla ekonomi och förväntade spelvinster. Proust? Om alla middagar han bevistade och vad som serverades? Fredud? Vet inte, men om hade jag följt hans blogg med intresse. För att inte tala om Sokrates! Kanske hade han haft en spalt med "sokratiskt frågande", typ:
Då var det helg och kanske lite vår någonstans i rabatterna. Men livet är mer än bara krokusar. Här kommer en dubbelfråga att tugga på under helgen:Finns det en mening med livet? Vilken är den i så fall?
Han hade nog tyckt det varit folkligt och bra, medan Platon nog lagt sig på en mer intellektuell nivå. Och hur skulle det ha varit med Jesus? Skulle han ha bloggat sina liknelser? Bergspredikan? Och om inte han, så i varje fall Paulus.

Inga kommentarer: