onsdag 30 mars 2011

nätet

Det där med internet och sociala sajter har sina ljusa sidor. För någon vecka sen fick jag ett mejl. Det var från en tillfällig "nätvän", om man kan säga så. Vi fann varandra på en sajten "Vilda webben", och vips - befann vi oss i djupa diskussioner och livet, kärleken och döden; ett intensivt umgänge som sedan, av olika anledningar, rann ut i sanden. Det här var 2002. Långt före facebook´s tid. Vilda webben var (är?)en sajt i syfte att bekanta sig med nya människor, hitta likasinnade, eller inspirerande oliktänkande, snarare än en sida för dejting eller att utgöra ett socialt mingelrum. Hur som helst hörde denne vän av sig nu efter nio år. Hon hade hittat en bunt utskrifter av vår kommunikation, googlat och hittat mig.
Och idag sågs vi för första gången. Rätt nervöst, faktiskt. Lite pirrigt, rent av. Jag hade ju inte ens sätt ett foto av henne. Det hade ju tyckts oss som om vi hade så oändligt mycket gemensamt - i bakgrund, uppväxt, intressen, personlig tematik och problematik... Kanske skulle vi nu, efter nio år och för första gången live, inte hålla måttet?
Vi träffades utanför min mottagning. Hon satt på en bänk i solen. Klart att det var hon! Inget tvivel, om saken. Vi kramade om varandra och uppsökte ett lunchhak i närheten. Och där pratade och pratade och pratade vi, och så där mest hela tiden kunde vi båda instämma: ja, exakt dom erfarenheterna kunde vi känna igen oss i, de upplevelserna hade vi båda haft, de strapatserna upplevt, den smärtan, den glädjen, den boken... Tusen saker kvar att prata om när vi skildes åt. Ibland är livet verkliga möten!

1 kommentar:

Britt-Marie sa...

Yran calling Avanti! Just så som du skrivit var/ är det! Det gäller att våga språnget och för mig gäller i högsta grad att "delande är helande"! Tack för mötet idag! Jag ser fram emot att höra/ dela mera med dig vid nya "dejter"! Du som fortfarande i flera avseenden är en främling men också en person jag tillitsfullt släppt in över tröskeln både på webben och nu över en lunch! Livet är fantastiskt och det är inte bara i Gevalias reklam livet kan bjuda på oväntade möten! Det gäller att ta chansen när den fladdrar förbi! Kram BM