fredag 5 december 2008

Nollgradig morgon. Ishinnor över förortens trottoarer. Tunnelbanan avgår just som jag hunnit på den. 20 minuter senare hastar jag uppför trapporna vid Observatorielunden, upp till Kungstensgatan och Skrivarakademin.
Idag har jag en "Att skriva"-kurs. Det är gång tre av fem. Jag gillar det där intensiva kursformatet när allt rasar på och deltagarna tumlas runt i skapandets centrifug. Vi ska diskutera texter som kommit till efter övningar i genrer och språkliga stilar. Vill man hitta sitt eget språkliga uttryck är det inte så dumt att ta ut svängarna rejält, testa prestigelöst, släppa resultatinriktningen... Den färdiga texten kommer att ha bearbetats och skrivits om många gånger. Det är bland det första man som "nybörjare" måste förstå. Vi ska också kika lite på miljö- och persongestaltningar, är min tanke.
Till kvällen är det reading på Calle Flygares teaterhögskola, för Skrivarlinjens förstaårselever. Jag hoppas att allt ska gå bra - det gör det säkert! Under sitt dramatikblock har de jobbat med 5-minutersscener tillsammans med Kerstin Perski, aktuell med dramatiseringen av Selma på Stadsteatern. Men i egenskap av deras huvudlärare kommer jag förstås att finnas på plats. Det ska verkligen bli spännande!

Inga kommentarer: